De fleste kender situationen, hvor der enten skal købes en barselsgave, det første sæt tøj til en lille ny eller blot sæsonens jakke eller sko. Så kommer problemet: Hvilken størrelse bruger mit barn nu? At finde den rigtige størrelse til et barn kan være svært at navigere rundt i, og derfor har vi lavet en guide som vi håber kan hjælpe dig på vej til at finde den perfekte størrelse.

 

Sko

For at få de mest nøjagtige mål på foden, er det vigtigt at foden er helt udstrakt. Du kan derfor ikke måle foden på barnet hvis det sover eller slapper af – så kan du nemlig risikere at få nogle sko som er for små.

Når du har det rigtige mål af barnets fødder, vil vi med stærk anbefaling af os her hos Eventyrlig Verden, være at købe sko med et voksetillæg mellem 1-1,5 cm (0,8 cm til 1 cm for de helt små, da de derved får en mere optimal støtte).

Barselsgave

Hvis det er en gave til en nyfødt, anbefaler vi, at du vælger enten en størrelse 62 cm eller 68 cm, medmindre du har fået noget andet at vide af forældrene. Der er nemlig stor sandsynlighed for at de nye forældre selv har købt rigeligt med tøj i de helt små størrelser, og det er derfor ideelt at komme med en størrelse som forældrene ikke har købt særlig meget af. Dette gør nemlig at gaven ikke forsvinder i mængden, og derfor kan de nybagte forældre (og barnet) få meget mere ud af den købte gave.